Project Healing For Health

 

Om Michaela

Jag utbildades 2002 som 11-åring inom Reiki Healing och redan första gången som jag av en slump hörde talas om det, så kände jag direkt i min magkänsla att det HÄR var precis den rätta vägen för mig att ta.

Det valet har helt klart förändrat mitt liv till det bättre och hjälpt mig mycket genom livet. 

Efteråt gick jag lite som en "lärling" och lärde mig det mesta

inom andevärlden av min underbara Reiki Master Anki Petersson under många år av min uppväxt, samtidigt som jag alltid utövade Reiki själv privat på många olika sätt och fortsatte min mediala träning och utbildning.  

 

Jag har fått första och andra gradens Reiki utbildning via Anki Petersson, som i sin tur fått sin Reiki initierad av Wanja Twan, hon har i sin tur fått av Havajo Takata, som fått av Hayachi, som fått av självaste grundaren Mikao Usui!

 

Våren 2016 gick jag vidare med nästa kurs som innehöll konsten att bl.a. utöva Reiki på distans och mitt liv förändrades enormt då jag kunde utöka bredden på mina vanliga healing behandlingar och började jobba med en ännu starkare universell kraft.

Flera andliga förmågor och nya möjligheter i livet utvecklades och växte fram som ledde mig in på banan som transmedium med

"Andlig Kirurgi" och "Transhealing" som gör underverk!

Med dom kunskaperna och starka, effektiva metoderna har jag kunnat åstadkomma otroligt mycket på väldigt kort tid för mina kunder sägs det.

Jag har alltid varit väldigt medial sen barnsben och det är något jag utvecklat mer och mer med tiden, vilket har resulterat i väldigt många olika starka andliga förmågor i vuxen ålder. Något som jag dagligen använder mig av för att hantera mina egna smärtor och symptom och för att ta rätt beslut och vägar i livet. 

 

Jag är i grunden Professionellt Diplomerad Makeupartist med en bakgrund inom modebranschen och nöjesbranschen och har dessutom en ca 5 års bakgrund som första hjälpare inom Röda Korsets "Första Hjälpengrupp" som mamma Susanne drev i Stockholm. Jag skapade senare även ett eget litet utbildningsföretag för att jag och mamma ville sprida vidare kunskapen om akut sjukvård i vardagen för att öka chansen att fler där ute också skulle kunna rädda liv. 

 

Mitt fokus idag sen jag blev sjuk är att satsa helhjärtat på det här andliga projektet för att förbättra även andras hälsa på ett annorlunda sätt, som ligger mig oerhört varmt om hjärtat. För mig som person är godhet och medmänsklighet otroligt viktigt och jag vill därför kunna bidra med mina förmågor för att hjälpa andra att också få en ny chans till ett lyckligare och hälsosammare liv, oavsett begränsningar i livet. 

Jag vill ge mina kunder en harmonisk mottagning som en trygg plats att komma till för att bli sedda och hörda, få all stöd/hjälp man än behöver, bli ompysslade, stärkta och peppade till att nå sina fulla potential.

 

För det här är ERT liv!

"Sjukdomarna må vara mörkret som omger mig, men min inre styrka och lysande livsglöd segrar alltid och förblir starkast!"

-Michaela

 

Min långa resa som sjuk

Efter ett par år med ryggvärk som bortförklarades av vården som ett envist "ryggskott", så insjuknade jag 2011 kraftigt när ryggsmärtorna ökade i intensitet och senare även gick ner i benen och skapade gångsvårigheter.

Den perioden påverkade mig starkt traumatiskt när läkarna på sjukhusen dagligen körde som en ”rysk roulette” med flera dödliga sjukdomar dom var övertygade till 100 % om att jag hade. Något som gjorde mig tvungen att börja planera min egna begravning då ingen visste om kroppen men först och främst hjärnan skulle lägga av vid bara 20 års ålder.

När alla slutresultat sen inte visade på något specifikt, skickades jag hem som ett mystiskt fall utan fortsatt hjälp och fortfarande utan att kunna gå ordentligt.

Sen dess har resan och kampen varit extremt tuff och lång med att få rätt vård och behandling som smärtpatient, med den stora bristen på kunskap inom svår smärtproblematik som Svenska vården tyvärr har.

Dessutom det klassiska, nonchalanta bemötandet man tyvärr lätt får gällande just kronisk smärta som är svårbehandlad och det var då jag insåg exakt vad för bitar som behövdes som komplement till vården. Detta blev därför startpunkten som gav mig idéerna och konceptet i det här nya äventyret och projektet jag bygger vidare på.

 

Tidigt år 2015 efter flera års sökande utan lycka för att hitta orsaken till mina smärtor, skickades jag till London för en upprätt magnetröntgen med "flexröntgen" som visar skelettets rörelser och positioner när lederna vinklas på olika sätt.

Av en slump fann den briljanta professor Dr. Smith då det tydliga svaret att jag har en genetisk, obotlig bindvävssjukdom vid namn Ehlers Danlos Syndrom (EDS). Det är en väldigt komplicerad och omfattande sjukdom som Svenska vården varken har kunskap om eller ens specialister inom i Sverige, vilket gör det till en väldigt knepig och svårbehandlad sjukdom idag.

Mitt livsavgörande möte med Dr. Smith och hans kollega i London inuti den gigantiska, uppräta magnetröntgen med "flexröntgen" som tyvärr ännu inte finns inom svenska vården.

Jag blev själv som förlamad sen hösten 2014 efter att min före detta husläkare överdoserade mig utan min vetskap i över 1 års tid, som gjorde att jag till slut i veckor låg i 12 h långa krampanfall per dag och med njurpåverkan på köpet.

Vilket resulterade i att jag nästan höll på att mista livet och sen låg inlagd sängliggandes 1 månad på akutavdelning efter ytterligare en lång kamp bara för att få konkret hjälp och bli tagen på allvar, trots dagliga ambulans-turer och massa kramplösande mediciner. Jag var övertygad om att mitt liv var över ju mer kroppen la av och kunde inte ens ta på mig kläder, förflytta mig själv, sköta min hygien själv och min kropp hade heller inte kvar mitt vanliga rörelsemönster längre så läkarna trodde att musklerna hade förtvinat helt och hållet.

 

Njurarna repade sig fort när medicinen trappades ut och likaså anfallen avtog helt men jag blev ändå inte bättre i kroppen. Jag nekades plats överallt på Stockholms alla handikappboenden, inneliggande rehab och sjukhusen började även anmäla varandra för att ha utsatt mig som patient för fara och alla misstag som skett i samband med just mitt fall.

Allt fler telefonsamtal kom från Försäkringskassan som innehöll hot om utförsäkring om jag inte genast kom till arbetsförmedlingen för arbetsträning trots att jag var inlagd p.g.a. en sorts förlamning.

Flera viktiga dokument i mina journaler försvann mystiskt med tiden, förfalskade underskrifter dök upp och även min journal gällande just vistelsen kring min månad inlagd blev plötsligt mer tom trots alla extra trauman och oroväckande händelser som skett på avdelningen... Förutom själva datumen för incheckningen och utcheckningen på avdelningen samt en påhittad falsk orsak om att jag legat inlagd där endast för svår ryggsmärta på en neurologisk "Stroke och Krampanfallsavdelning"... 

 

Läkare som ville stå bakom oss under utredningen för att ge oss rättvisa började backa senare efter deras interna möten med högt uppsatta chefer och till slut stod vi ensamma jag och min familj, mitt uppe i allt utan hjälp och stöd.

 

Jag lovades först guld och gröna skogar med allt jag behövde om jag skrev ut mig. Så jag åkte hem med rullstolen vi fått köpa själva men fortfarande sängliggandes och orörlig, isolerad i mitt egna icke handikappanpassade hem, i behov av vårdare dygnet runt som inte fanns, transporterades med liggande sjuktransport för övriga sjukhusbesök och trodde det var så min framtid skulle se ut. Fånge inte bara i min egna kropp, men också i mitt hem... Min prognos var osäker enligt läkarna, men förhoppningsvis skulle jag kunna gå 1 år senare om hemrehabiliteringen startades omgående, men

efter att vi själva ordnat hemrehab hann dom bara se mig försöka röra mig innan dom också gav upp och knappt dök upp mer för att dom trodde det var lönlöst. 

 

Vården, landstinget och kommunen svek mig på alla sätt med dom resurser jag hade lovats innan utskrivning från sjukhuset för att få en fungerande vardag men inte fick. Dessutom med hemtjänsten som lekte med mina egna köpta hjälpmedel när jag låg till sängs, tills dom gick sönder och det var det som blev droppen för mig... 

 

Jag bestämde mig till slut för att ta tillbaka mitt gamla liv igen, strunta i läkarnas prognos och lära mig gå oavsett om det nu skulle behöva ske helt på egen hand. Jag lyckades faktiskt genom att skapa mitt egna rehab-program, med störst hjälp av Reikin och avslappning tillsammans med specifika träningsmetoder och distraheringstekniker för smärtan och ångesten som skapats.

Allt det som jag jobbar med att lära ut idag och visar sig vara effektivt för många andra också!

 

Mina armmuskler tränade jag upp från början för att kunna förflytta mig smidigare mellan dom "stationerna" vi byggde upp i hela hemmet. Jag lärde mig sen ta mig runt i hemmet och i trapporna genom att dra och häva hela kroppen längs golvet endast med armarna och dess styrka.

Bara 3 månader efter sjukhusvistelsen kunde jag återigen gå själv inomhus, med snabba resultat som ingen av dom andra i personalen lyckats åstadkomma innan med mig trots mitt hårda arbete och ständiga försök.  Jag gick senare även utan hjälp utomhus 3 månader extra efter det och slutligen kan jag stolt säga att jag efter totalt 8 månader sen starten på den resan kunde gå obehindrat i högklackat igen. 

 

Det krävdes mycket hårt arbete men idag kan jag röra mig fritt och det syns inte på mig vad som egentligen hänt mig. Naturligtvis har jag fått vissa neurologiska men och många komplikationer av läkarnas misstag som jag tyvärr måste leva med resten av livet men samtidigt har lärt mig att dölja och istället ta mig runt med hjälp av genvägar och nya metoder som jag också lär ut till andra idag. 

Under alla dessa år som gick insåg jag som sagt tidigt att det här var en kamp jag skulle bli tvungen att jobba med själv. Speciellt när vården erkände att kunskaperna inte var tillräckliga i Sverige för att våga ta sig an ett sånt komplicerat sjukdomsfall fullt ut utöver att försöka lindra smärtan.

 

Så jag jobbade stenhårt dagligen för att bygga upp en enorm inre styrka och började prova mig fram med olika alternativa behandlingar i sökandet efter exakt hur man behandlar svåra, ovanliga sjukdomar som min där man egentligen inte tål ansträngning utan att bli sämre.

D.v.s. som gör en till en "skörare", långvarig och oönskad patient och som enligt vården inte passar in i deras vanliga, stöpta mall. Dom som är de enda rehaben idag törs ta emot och kan/vill jobba med, då patienterna kan friskförklaras efter några månader och ge rehaben bra statistik och för att det ser bra ut på papper...

 

 

För mig var steg 1 att lära mig ta kontroll över min sjukdom och smärta med hjälp av flera olika smarta tekniker jag lär ut idag som har funkat mirakulöst bra. Allt handlar om att distrahera och nästan lura hjärnan och kroppen från att upprepa samma onda cirkel och beteendemönster oavsett om det är fysiskt eller psykiskt och byta ut dessa mot annat som vi bara förknippar med avslappning och positivitet. 

Det var då jag såg tydligt hur Reikin också kom in i bilden och gav mig tillbaka det lugnet i kroppen igen och en snabbare självläkande och återhämtande förmåga som behövs när kroppen ständigt går på högvarv av smärtan, är i uppror och automatiskt skapar en stress i kroppen på grund av just den automatiska hanteringen av smärtan. Ju mer jag praktiserade det här och provade på fler personer med olika sjukdomstillstånd med allt från smärta eller förlamning till utbrändhet eller svåra trauman märkte vi en oväntad förbättring fortare än vanligt.

 

 

Sjukdomarna och skadorna kommer självklart alltid finnas kvar i mig men jag har hittat dom rätta verktygen för att klara varje dag trots kronisk smärta och ledproblem som gör mig fysiskt skör. Trots det har jag ändå blivit en oerhört stark kvinna som lever livet och ser det vackra och positiva i livet igen. Jag går varje år på ett par cellgiftskurer för autoimmun sjukdom och har förlorat 50 % av både synen och hörseln men kämpar på som vanligt iallafall. Idag gör jag verkligen bara sånt jag tycker är roligt numera, för livet är till för att levas fullt ut oavsett begränsningar!

 

Mitt mål är därför nu att fokusera extra mycket på delvis just personer med svårbehandlade sjukdomstillstånd och ge ett alternativ som ett starkt komplement till vården. Jag vill erbjuda konkreta, avslappnande behandlingar som får kroppen att hamna i fas igen, ge tillbaka den kontrollen till patienterna för att dom ska kunna gå tillbaka in i det meditativa tillståndet och lugnet som healingen gett även senare vid egen hantering av svåra smärtor eller för att dämpa stress och ångest vid behov. 

 

Precis som att lära sig cykla gör upprepade avslappnande behandlingar som healing eller meditation/avslappning att kroppen och hjärnan lär sig att gå ner i varv på samma sätt på egen hand. Allt handlar i grund och botten om att utöver självklart den vanliga sjukvården, också via sitt inre ta kontrollen över symptomen och speciellt smärtan och skapa sin egna ljusa framtid fylld med ny livglädje oavsett hinder. Hinder går alltid att ta sig runt på något sätt.

 

Det är precis det jag vill börja dela med mig av nu för att hjälpa andra ute i världen som går igenom samma sak som jag en gång gjorde när det var som värst och önskade att just den här typen av projekt och behandlande personer hade funnits för mig till hands som stöd och lindrande hjälp. 

"Olika former av Healing vet jag idag av egen erfarenhet att det är en stor början på vägen mot just din ljusa och fantastiska framtid!"

 

- Michaela

Project Healing For Health

Kontakta oss:

 

Vi tar ENDAST emot kontakt via:

 

michaela@projecthealingforhealth.com

 

susanne@projecthealingforhealth.com

 

 

 

Mottagning:

 

Gotlandsgatan 37, Skanstull

 

© Copyright. All Rights Reserved.